top of page

Els Musinautes

L'OCIM ha encetat un programa destinat per al públic del futur. Perquè un estima el que coneix, i si de ben petits comprenem el que significa fer música i sonar en grup, més endavant tindrem més eines per apreciar la música i desenvolupar una sensibilitat cultural a un nivell més ample. L'art alimenta l'ànima de les persones i pot esdevenir un element clau per a l'educació emocional i en valors. Així s'han creat projectes enfocats per alumnes de primària, secundària, de centres d'educació especial i també col·laboracions amb les escoles de música i el conservatori. Aquests programes es projecten en formats que en ocasions combinen el teatre i la música per fer-la arribar de manera amena, sense tantes formalitats, i que sens dubte acaben per ser una experiència emocionant.

2021

Tornen els Musinautes, la secció familiar de l'OCIM! Una proposta delicada i fresca que uneix les il·lustracions en directe d'Aina Sastre, la veu i la direcció experimentada de Mari Genestar, i el rigor musical i la batuta de Francesc Prat.

​

​
 

2020

Què és exactament una orquestra? Què passaria si per un moment canviéssim uns músics per uns altres? El petit viatge dels Musinautes és una excursió al centre d’una orquestra per entendre el seu funcionament. Mozart, Bach, Rameau, Glück, Satie… aniran apareixent sobre l’escenari gràcies a les combinacions dels nostres músics i els seus instruments.

​

​
 

2019

De la mà de la fabulosa música de Saint-Saëns, diferents animals es disfressen d’instruments per celebrar el seu particular Carnaval.

"Un exercici de divertimento per a una trobada d’amistats acaba convertint-se en la partitura més popular, a pesar seu, del compositor francès. Potser perquè, més que dibuixar animals, compon caràcters; potser perquè, al capdavall, de Joans, Peres i ases, n’hi ha a totes les cases."

​

Una clara funció didàctica és la raó de ser d’aquest projecte, que uneix la fabulosa música de Saint-Saëns —el Carnaval dels animals— amb el complement dramatúrgic creat per la companyia No som tres.

2018

L’OCIM i la companyia de titelles Per Poc presenten, d’una manera molt especial, el popular conte simfònic Pere i el llop, de Prokofiev. Tres espectaculars titelles, dissenyats per Roser Capdevila, ens faran reviure aquest conegut conte.
L’espectacle consta de dues parts: d’una banda, la introducció dels personatges, que Per Poc ha teatralitzat de forma molt original, creant una complicitat màgica entre marionetes, músics, públic i presentador; de l’altra, el conte, en què els titelles il•lustren les accions que narra l’actor mentre l’orquestra interpreta la partitura. El projecte neix de la voluntat conjunta del Teatre Principal de Maó i de l’OCIM, juntament amb la companyia de titelles Per Poc, d’apropar el món de l’escenari i de la música clàssica a tots els públics.

bottom of page