top of page
Gradient_edited.jpg

Pàgina web en construcció

L'orquestra

Nascuda en el si de Joventuts Musicals de Maó l'estiu de 1998, i posteriorment també el suport de Joventuts Musicals de Ciutadella, l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca va començar amb la idea d'aglutinar la majoria de músics professionals menorquins. L'any 2017 l'OCIM va emprendre un procés d'emancipació que li ha permès convertir-se en una associació independitzada. Des de llavors, l'orquestra ha continuat creixent en nombre de concerts i produccions pròpies.

Al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb directors i solistes instrumentals que no han fet sinó aportar qualitat i versatilitat al conjunt, esdevenint una de les entitats musicals de les Illes Balears més valorades i apreciades. Ara com ara l'OCIM és l'única orquestra professional de l'illa i té com a principal objectiu oferir al públic menorquí una programació de música orquestral estable i de qualitat. A més del vessant concertístic, l'orquestra també realitza programes pedagògics en col·laboració amb centres d'educació primària i secundària, escoles de música i conservatori. Així mateix, l'orquestra també ofereix programes socials amb l'objectiu d'apropar la música a sectors de la societat que no hi tenen fàcilment accés, com centres d'atenció a la tercera edat, centres de persones amb discapacitat o centres penitenciaris.

Cal destacar, d'entre les darreres produccions, l'organització de dos concerts participatius i l'estrena de Cants de Nura, encàrrec de l'OCIM al mestre Joan Albert Amargós, que van ser clamorosament acollits pel públic menorquí. També, en aquesta darrera etapa, l'orquestra ha obert fronteres amb produccions a Catalunya i Mallorca i fins i tot travessant la Mediterrània per arribar al Festival Internacional d’El-Djem (Tunísia).

coneix millor a l'OCIM

292503957_459390466192019_8546862872167727944_n.jpeg

Propers concerts

292503957_459390466192019_8546862872167727944_n.jpeg

Consulta la temporada completa i les afectacions aquí

Consulta la temporada completa aquí

Programa OCIM Social

Des de fa anys la implicació de l'OCIM en la societat menorquina és un dels eixos vertebradors de l'orquestra i cada temporada es posa en marxa un programa que duu activitats a espais i col·lectius poc habituals com centres hospitalaris, residències de gent gran o centres penitenciaris, aixi com també la creació d'activitats dirigides per a públic escolar i familiar.  

Per aquesta temporada 2021, el programa OCIM Social compta amb activitats diferenciades per poder abastar diferents sectors de la societat menorquina. El primer esdeveniment educatiu es basa en el conegut conte dels germans Grimm, Els músics de Bremen, i combina el món de la narració, la il·lustració i la música. A la tardor es presentarà un concert pedagògic i familiar adreçat als infants amb la finalitat de transmetre els valors de respecte, acceptació i no discriminació inspirat en el conte de L'Elmer. L'OCIM també continuarà fent col·laboracions amb institucions com l'Hospital Mateu Orfila i està prevista una activitat amb ASSORME (Associació de persones sordes de Menorca).

coneix millor el programa OCIM Social

CONTACTA

  • Facebook icono social
  • Instagram
Subscriu-te a la nostra llista de correu!

Moltes gràcies!

Cultura_Educacio_Joventut_Esports.png

amb el suport de

CONTACTA
bottom of page